Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Palæstinenserne nægter fortsat at sætte sig ved forhandlingsbordet

leave a comment »

outrage

Mens FN og EU kappes om at fordømme Israel for at bygge i Østjerusalem, nægter palæstinenserne fortsat at sætte sig ved forhandlingsbordet. Medierne glemmer at nævne at nogle af disse bebyggelser er til arabiske borgere.
Mens al fokus ligger på disse bygningsprojekter kan jeg ikke lade være med at stille et spørgsmål: hvor er harmen? Harme over hvad, tænker du sikkert. For de der ønsker fred er svaret meget simpelt. Da Meshaal talte i Gaza for et stykke tid siden ved jubilæumsfestlighederne, og opfordrede til Israels udslettelse, burde hele verden have protesteret i harme.
Da talen kom, var europæiske ledere i fuld gang med at udarbejde en udtalelse der fordømmer Israels beslutning om at føre planerne for bosættelsesbyggerier i det kontroversielle E1 område ud i livet. Fordømmelser af Israel er ingen sag for EU, men da det blev foreslået at fordømmelsen også skulle nævne at en palæstinensisk leder opfordrede til udslettelse af Israel foran tusindvis af jublende støtter, og med en kulisse bestående af en raketattrap af Iransk design, tøvede europæerne.
Ifølge israelsk medier var der fire europæiske lande – Danmark, Finland, Portugal og Irland – der ønskede udelukkende at fordømme Israel uden at nævne Hamas’ ord, på trods af gruppens egentlige udtryk for ønkse om folkedrab. Mere diplomatiske kræfter vandt dog, og den frygtelige tale blev meget kort nævnt i det endelige EU dokument.
Enhver der ønsker at gøre det mindste for fred mellem israelere og palæstinensere bør stå frem i støtte for de der ønsker sameksistens, og på det kraftigste fordømme de der afviser andres ret til eksistens. (ye)

Written by semit

22. december 2012 hos 01:29

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: