Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Auschwitz-dagen 2013

leave a comment »


Auschwitz-dag 2013 sætter fokus på flugt fra folkedrab og de valg, mennesker træffer, når de konfronteres med et folkedrabs had, vold og systematiske overgreb. Det gælder flygtningene selv, dem, der hjælper, og dem, der ser på.

At flygte er aldrig et nemt valg. Flugt tvinger mennesker til at efterlade alt det, de kender, for en uvis fremtid. Og fordi flugt er både risikabelt og farefuldt, stiller det mennesker over for svære dilemmaer: Er man reelt truet på livet, eller er konflikten snart forbi? Hvem kan man stole på? Beskytter man bedst sine børn ved at tage dem med eller ved at lade dem blive tilbage? Tør man risikere sit eget og sin families liv i forsøget på flugt? Tør man lade være?

I 2013 er det 70 år siden, at det lykkedes hovedparten af de danske jøder at flygte til Sverige og undslippe nazisternes deportationer. Hverken flygtningene eller de mennesker, der hjalp til, kendte flugtens konsekvenser på forhånd. Særligt for dem, der ikke nåede af sted, var prisen høj.

Temaet for Auschwitz-dag 2013 sætter fokus på mennesker, der flygter fra folkedrab. Med udgangspunkt i nogle af historiens farefulde, spektakulære eller mislykkede eksempler på flugt fra folkedrab lægger Auschwitz-dag 2013 op til debat om flugtens dilemmaer og de valg, som flugt stiller individer, stater og det internationale samfund overfor.

Søndag d. 27. januar 2013

Kl. 16.00-17.30 i Glassalen i Tivoli

Adgang til Tivoli gennem Hovedindgangen, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Uddybhning af Auschwitz-dagen 2013

Written by semit

5. januar 2013 hos 22:22

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: