Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Netanyahu lover at frede bosættelser

with one comment

JP /Netanyahu lover at frede bosættelser.

Bosættelser betyder huse  på vestbredden eller mere korrekt Judæa og Samaria. Bosættelser er dog ikke på besat område, hvis besættelse betyder at erobre et landområde fra et andet land. Vestbredden var ikke Palæstina før Israels tilstedeværelse  på Vestbredden. Jamen hvad var det så? Før Israels tilstedeværelse var området Jordan, da de erobrede området i forbindelse med Israels oprettelse. Området var Jordansk 1948-67. Og hvad var det før?

Da var området britisk, eller britisk styret i forbindelse med oprydningen af områderne efter det osmanniske styres fald efter 1. verdenskrig. Før 1 verdenskrig var området altså osmannisk og har været det i flere hundrede år indtil det blev britisk, eller et britisk mandatområde. Vestbredden har aldrig været selvstændig, et land eller et egentligt arabisk autonomi. Men er man antiisraelsk abonnerer man på, at vestbredden er besat land på trods af, at Palæstina ikke har været der før som land. Palæstina er et geografisk navn, der idag svarer til Israel, Jordan, det sydlige Libanon og det sydligste Syrien, men Palæstina har aldrig i historien været et land.

Written by semit

22. januar 2013 hos 12:24

Lagt i Israel

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mnja, på den anden side, Netanyahu har smidt jødiske bosætter ud, og det er jo ikke så længe siden. Han påstod også at nu skulle man bygge i E1 i Jerusalem… Ikke desto mindre, så har han ladet vigtige ting gå i stå, så han er sikker på, at der ikke sker noget.

    Det korte af det lange: Der er hverken indløbet tilladelser eller noget så der bliver IKKE bygget.

    Jeg tror ikke på ham. Jeg stemmer Otsma i dag! Jeg tror ikke på to stater. Jeg tror ikke på fred kommende fra et folk der åbenlyst siger at de vil udslette os og tage vores land.

    Cyril Malka

    22. januar 2013 at 13:41


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: