Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Qatar hjælper yeministiske jøder til Israel

leave a comment »

Nyheder fra Yemen (fil)

En gruppe på 60 jøder fra Yemen er ankommet til Israel fra Doha fra et flyselskab fra Qatar med det formål at hjælpe de resterende af de 400 jøder fra Yemen. Den  lille gruppe  ankom til Ben Gurion International Airport, ifølge  israelske kilder citeret af Manar.com, en  arabisk-sproget avis fra Jerusalems Sheikh Jarrah (Shimon HaTzaddik) nabolag, der ledes af chefredaktør Ismail Ajwa. Der har været meget lidt information om de yemenitiske jøders skæbne på det seneste, da landet er splittet i kampen mellem regeringstropper, stammefolk-fraktioner og terrorgrupper som al-Qaeda. Den israelske kilde har sagt til avisen at man forbereder at transportere de tilbageværende jøder fra Yemen til Israel i løbet af de kommende måneder.

Ifølge en rapport offentliggjort tidligere i The Yemen post har 60 jøder i Yemen siden 2010 klaget over chikane og diskrimination.

Den ikke-statslige yemenitiske Sawa’a Organization for Anti-Diskrimination har denne uge anslået, at omkring 300 jøder stadig lever i Riyada området, og 100 i hovedstaden Sanaa. Jøderne har været tvunget til at leve bevogtet i hovedstaden, da de blev fordrevet fra deres hjem af Al Qaeda terrorister i 2007.

Israelske Ministre og Knesset medlemmer, herunder det sefardiske hareidi-religiøse Shas parti, har været stærkt involveret i at føre tilsyn med projektet for at redde yemenitiske jøder. Enken af Moshe Nahari, som blev  myrdet i Yemen  for fire år siden, har allerede gjort aliyah (udvandrede) til Israel sammen med fire af sine børn og ankom til Tel Aviv i slutningen af sidste sommer. Jewish Agency bistod.

Kilde: INN

Written by semit

22. januar 2013 hos 11:33

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: