Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Er Ariel Sharon ved at vågne fra coma?

leave a comment »

‘JERUSALEM – En hjernescanning udført på Ariel Sharon, den tidligere israelske premierminister, der havde en ødelæggende slag for syv år siden , og formodes at være i en vegetativ tilstand, men han viste betydelig hjerneaktivitet som reaktion på ydre stimuli, der øger chancerne for, at han er i stand at høre og forstå, sagde en videnskabsmand der er involveret i testen igår.

Forskere viste Mr. Sharon på 84, billeder af hans familie og han skulle lytte til en optagelse af stemmen af ​​en af ​​hans sønner og dertil brugte man taktil stimulation for at vurdere omfanget af hans hjernerespons.

“Vi var overraskede over, at der var aktivitet i de rigtige dele af hjernen,” siger Professor Alon Friedman, en neurolog på Ben-Gurion Universitetet i Negev og et medlem af det hold, der har udført testen. “Det øger chancerne for, at han hører og forstår, men vi kan ikke være sikker. Testen har ikke beviste det  endnu. ”

Testen blev udført i sidste uge på Soroka University Medical Center i den sydlige israelske by Beersheba ved hjælp af en state-of-the-art MRI maskine og metoder for nylig udviklet af professor Martin M. Monti fra University of California, Los Angeles . Professor Monti deltog i testen, som varede cirka to timer. Mr. Sharons søn Gilad sagde i oktober 2011, at han troede, at hans far reagerede på nogle aktiviter. “Når han er vågen, ser han på mig og flytter fingrene, når jeg beder ham,” sagde han dengang og tilføjede: “Jeg er sikker på, han hører mig.”

Professor Friedman sagde i et telefoninterview, at testresultaterne “siger intet om fremtiden”, men kan være til nogen hjælp for familien og det almindelige medicinske personale, der plejer Mr. Sharon på et hospital uden for Tel Aviv. “Der er en lille chance for, at han er ved bevidsthed, men har ingen måde at udtrykke det på,” sagde professor Friedman sagde, og tilføjede, “Vi ved ikke, i hvilket omfang han er ved bevidsthed.”

kilde:  NYTIMES & JP

Ariel Sharon (אריאל שרון) (født 27. februar 1928) er en israelsk generalpolitiker og tidligere premierminister. Han har ligget i koma siden han den 4. januar 2006 fik en blodprop i hjernen.

Han blev født som Ariel Scheinermann i Kfar Malal som søn af en polsktysk far og en russisk mor

  • Kæmper i den jødiske undergrundshær Haganah (1945-48)
  • Deltager i Den Arabisk-Israelske krig 1948, og stiger snart i graderne
  • Leder af den israelske hærs særlige Enhed 101 – senere en del af faldskærmskorpset. (1953-)
  • Brigadegeneral i Seksdageskrigen, 1967
  • Går ind i politik: Ledende medlem af den højrenationale Likud-blok. (1972-)
  • Genindkaldt reservegeneral i Yom Kippur-krigen (1973). I en dristig aktion krydsede Sharon og hans styrker Suez-kanalen og etablerede et brohoved i det egyptiske hovedland. Aktionen gjorde det muligt for israelerne at omringe 3. egyptiske Armé i Sinai-ørkenen. Det var en af årsagerne til, at Israel kom sejrrigt ud af en krig, der tog landet på sengen
  • Vælges til Knesset. Forlader parlamentet året efter 1973-74
  • Sikkerhedsrådgiver for premierminister Yitzhak Rabin 1974-76
  • Genvælges til Knesset i 1977
  • Forsvarsminister i Menachem Begins regering (1981-84)

Som forsvarsminister stod Ariel Sharon bag Den israelske angrebskrig ind i Libanon i juni 1982. Krigen kom til at splitte israelerne.

Ifølge dagbladet Ha’aretz lovede Sharon, at invasionen ville standse 40 km nord for den israelsk-libanesiske grænse. Sharon lod den israelske hær rykke helt frem til Libanons hovedstad Beirut i løbet af blot tre dage uden at orientere hverken parlamentet, regeringen eller premierminister Menachim Begin om invasionens omfang og militære mål. Det ville ifølge Sharon føre til en fredsaftale mellem Libanon og Israel. I Sharons plan indgik måske forestillingen om, at PLO så ville vende tilbage til Jordan og vælte kong Hussein. Derefter ville Jordan blive en palæstinensisk stat, og det israelsk-palæstinensiske problem være løst én gang for alle.

De høje israelske tabstal – 657 soldater døde – var et problem for Sharon. Det var vildledningen af de israelske politikere, regering og regeringschefen også. Det største problem skaffede Sharon dog sig selv på halsen, da kristne militser gik ind i de palæstinensiske flygtningelejre Sabra og Shatila i Beirut. Her voldtog og massakrerede de i 40 timer palæstinensiske kvinder, børn og ældre – antallet af dræbte menes til at ligge over 800. De israelske styrker befandt sig 200 meter fra lejrene og greb ikke ind.

En israelsk undersøgelseskommission kulegravede massakren. Den konkluderede, at Ariel Sharon burde have forudset, hvad der ville ske, når de kristne falangister fik adgang til lejrene. Kommissionen under ledelse af Kahane fandt, at Sharon var “indirekte medansvarlig” for uhyrlighederne og krævede ham afsat. I Israel medførte massakrerne et ramaskrig, men Sharon nægtede at gå af. Den 14. februar 1983 vedtog Knesset at fritage forsvarsminister Ariel Sharon for sin ministerforpligtelse.

Hele sagen var ifølge premierminister Menachim Begins søn, Benny Begin i dag et fremtrædende medlem af Likud, direkte årsag til, at Menachim Begin i 1984 overraskende trådte tilbage og tilbragte resten af livet i dyb depression. Sharon har i januar 2002 sagt til den israelske avis Ma’ariv: “Vi havde en aftale om, at Arafats liv skulle skånes. Denne aftale har jeg, alt taget i betragtning, fortrudt.”

Bemærkningen “afslører en mafioso og oprørers tankegang snarere end en premierministers,” svarede en oprørt Saeb Erekat, palæstinensisk cheffredsforhandler og kabinetsminister.

kilde:  wikipedia

Written by semit

29. januar 2013 hos 00:04

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: