Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Boykot Israel går på gaden

with one comment

“Aktivisterne mødes klokken 15 ved Torvehallerne, ud til Vendersgade, tæt ved Nørreport Station. De har Boykot Israel banner, flyers og klistermærker og opfordrer kunderne ved Torvehallerne og de nærliggende supermarkeder til at boykotte israelske varer”.

Hvad skal man mene om ovenstående? Er det ikke ualmindeligt beskidt at diskriminere netop Israel, der har det svært i disse tider?
Men man kan jo sætte sig ind i deres synspunkter og bruge det som krudt til at give igen og møde op til deres aktioner og tale med deltagerne, hvorfor at det er israel man skal støtte. Arabere, muslimer og andre borgere i Israel har bedre levevilkår, uddannelse, lønninger og friheder end i deres nabolande som Libanon, Syrien, Gaza, Egypten, Iraq, Tyrkiet, Libyen. I visse lande diskrimineres borgere lovgivningsmæsssigt, hvis de er kvinder, homoseksuelle, har en anden religion end den officielle.

Boykot israel har også sigte på israels besættelse af Gaza og vestbredden. Men er Gaza besat? Er der jøder, israelere, israelsk administration eller lovgivning i Gaza ? NEJ. Gaza fortolkes som besat af venstrefløjen på baggrund af israelsk kontrol med adgangsveje til gaza, gennem deres grænser og til vands. Formålet med kontrol er at sikre Israel, at der ikke er import af raketter og granater, der kan anvendes mod Israel. Den nuværende krigssituation viser, at Israel har ganske ret i Hamas’ ønsker om at angribe Israel. En alternativ ordning er INGEN RAKETTER MOD ISRAEL – MOD INGEN KONTROL AF GAZA.

Er vestbredden besat palæstina? Var vestbredden Palæstina før Israel erobrede området fra Jordan i 1967? Havde araberne gjort forsøg på oprettelse af et palæstina på vestbredden, da området ikke var israelsk? NEJ

Written by semit

7. februar 2013 hos 11:16

Lagt i Israel

Tagged with ,

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Du kan skrive herfra og til dommedag… det vil ikke ændre noget.

    For noget tid siden så jeg en debat på DR mellem Trine Pertou Mach og Lars Aslan, da Lars Aslan havde begået kronikken “vi på venstrefløjen burde elske israel”. Hun var med på at Israel var “bedre” end sine naboer, men det var lige meget fordi, når de var et demokrati, så skal de måles anderledes end deres naboer.

    Og så fik hun lige beskyldt Lars Aslan for at være faldet for Israels propaganda, endda 2 gange…. Meget sigende for debatten, så gik Lars Aslan derfra med et håndtryk til værten, men uden at sige farvel til Trine P.

    martint

    7. februar 2013 at 13:18


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: