Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Hvem er KKL?

leave a comment »

KKL er en israelsk miljø NGO, der arbejder for at skabe grøn udvikling i byer såvel som i områder, der ikke har en naturlig forudsætning for beplantning”.

I israel er der nu plantet 240.000.000 træer, håndplantet for at omdanne gold jord eller ørken til skov. Et af de store områder er Yatir forest med millioner af træer og også med vinpriduktion med en kvalitet at deres vin kun fås på finere restauranter.

“Hvad der begyndte som hårdt arbejde i forsøget på at forvandle sten, sand og knastør jord til frugtbar muld, er i dag blevet til en verdensomspændende miljøorganisation med afdelinger i 33 lande. Beslutningen om at starte en organisation og en fond, der kunne opkøbe jord ved Middelhavets østlige ende, blev områdettaget på den 5. zionistkongres i Basel i 1901. KKLs historie er bundet til ideen om et sikkert sted for alverdens jøder og opstod på basis af datidens antisemittiske forfølgelser i Østeuropa. Der er sket meget. Men Israel står stadig overfor store naturlige udfordringer. Der er stadig mangel på frugtbare og beboelige områder, vand og sikkerhed. Og der er konstant risiko for tørke og skovbrande. KKL arbejder for at skabe og opretholde den grønne udvikling. Det mener vi, skaber rammerne for en sikker og bæredygtig fremtid for indbyggerne i Israel.”Plant et træ og støt opbygningen af skove og gør ørken grøn. KKL’s danske hjemmeside og israelske hjemmeside. Sidstnævnte indeholder nyheder som: “Bulgarien og Israel har et historisk bånd og er forpligtet til ægte venskab.” – Bulgarske præsident Rosen Plevneliev. “Det træ vi har plantet i dag, vil være et symbol på venskab mellem nationerne, og det vil vokse og blomstre ligesom venskab mellem os,” erklærede den bulgarske præsident. Eksistensen af Grove of Nations er, sagde han, ikke blot en chance, “fordi det er kun i fællesskab, at vi kan vi skabe en bedre verden.”

Menachem Leibovic og den bulgarske præsident ses med et certifikat for plantning af træer. Foto: KKL-JNF.

Written by semit

9. februar 2013 hos 10:34

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: