Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israelsk-iransk musik i FN

leave a comment »

 

Den israelsk sanger Rita opførte en surrealistisk koncert til FN ‘s Generalforsamling, den 5. marts 2013 i De Forenede Nationers Generalforsamling hal. FN-ambassadør Prosor har valgt et meget usædvanlige diplomatiske valg: En FN-sponsoreret Farsi-hebraisk musikalsk begivenhed i goodwill og sympati. Lyt til det smukke musik.

Rita Yahan-Farouz (engelsk: Jahanforuz, hebraisk: ריטה יהאן – פרוז, persisk: ریتا جهانفروز), kunstnernavn Rita, f. 24 marts 1962) er en iransk-født israelsk popsanger og skuespiller, kendt for at være den mest berømte kvindelige sanger i Israel. Efter at være blevet en professionel sanger og performet i 1980’erne, har hun optrådt i talrige koncerter, mange pakket med fans, herunder medlemmer af regeringen.
I 2011 blev hun også populær i Iran som underground efter frigivelsen af ​​forskellige sange, som hun synger i sit hjemlands persiske sprog. Iran har forsøgt at blokere vestlig popmusik og filtrerer internettet for det. I 2012 blev hendes album “All My Joys” udgivet også sunget i persisk, og belv populær i både Israel og Iran, og gik rent ind i Israel, opnåede guld efter kun tre uger. Hun er siden blevet omtalt som en kulturel ambassadør mellem israelske og iranske borgere, og som hu håber på “at slå hul i muren af spændingerne mellem de 2 lande.”

kilde: Wikipedia og UNWATCH

Written by semit

8. marts 2013 hos 14:16

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: