Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Turkey in Cyprus vs. Israel in Gaza

with 3 comments

Delingen af Cypern siden 1974.

Tyrkiet har kritiseret Israel for deres adfærd i Gaza, men hvad har Tyrkiet i bagagen fra besættelsen af det nordlige Cypern?

 

 • Tyrkiets invasion af juli-August 1974 indebar brug af napalm og frygt blandt cypriotiske græske landsbyboere, ifølge Minority Rights Group International.
 • Den efterfølgende besættelse af 37 procent af øen udgjorde en “tvungen etnisk udrensning” i henhold til William Mallinson i en netop offentliggjort monografi fra University of Minnesota. I modsætning hertil ønsker man at beskylde de israelske myndigheder for etnisk udrensning i Gaza.
 • Den tyrkiske regering har sponsoreret hvad Mallinson kalder “en systematisk politik for kolonisering” på tidligere græske land i det nordlige Cypern. Tyrkiske cyprioter udgjorde  i 1973 omkring 120.000 personer. Siden da har mere end 160.000 borgere i Republikken Tyrkiet afviklet i deres land. Ikke et eneste israelsk bisættelse forblev i Gaza.
 • Ankara kører sine besatte zone så stramt, at Bülent Akarcalı, en senior Tyrkiet politiker siger, “Det nordlige  Cypern reguleres som en provins i Tyrkiet.” Mens det er Israels fjende, Hamas, der styrer i Gaza.
 • Tyrkerne har oprettet en autonom zone kaldet “Den Tyrkiske Republik Nordcypern”, mens indbyggere i Gaza reelt har selvstændighed.
 • En mur gennem øen holder de fredelige grækerne ud af det nordlige Cypern. Israels mur udelukker kun palæstinensiske terrorister.

kilde: Turkey in Cyprus vs. Israel in Gaza.

Written by semit

9. juni 2013 hos 10:36

Lagt i Cypern, Tyrkiet

3 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Forfatteren Vicotr Sharpe har en god opsummering af Cyperns situation med den nordlige del besat af Tyrkiet.
  Her følger et uddrag af en artikel han har skrevet:
  “I en moralsk funderet verden ville der derfor være ligeså stor retfærdighed ved at sende flotiller med ægte humanister mod Tyrkiet for offentligt af kræve genoprettelsen af Cyperns nationale integritet og en fjernelse af den tyrkiske militære besættelse; kurdernes ret til et uafhængigt Kurdistan; en indrømmelse af rædslerne som blev gennemført mod armenierne, og at Tyrkiet skal komme til fornuft vedrørende den omringede stat Israel ved at acceptere den jødiske stats ukrænkelige ret til at forsvare sig mod den arabiske og islamiske agression der kommer fra Gaza.”
  Kan læses i sin helhed her:
  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/07/tyrkisk-konfekt-men-ikke-for.html

  synopsis-olsen

  21. juli 2010 at 11:26

 2. Ja det er gået i glemmebogen, at Tyrkiet har indtaget NordCypern og det nordlige Iraq ad hoc, så Tyrkiet burde være de sidste til at brokke sig over Israel, der endda har etableret noget i retning af selvstændighed for Gaza og ½-delen af Vestbredden. Men Tyrkiets afvisning af Israel efter de seneste flotiller kan vise sig af være selvmål, da der nu er øget fokus på NordCypern og Kurderne, samt at Moldavien, Bulgarien og ikke mindst Grækkenland nu styrker deres forhold til Israel, så der er vist sket et klart skifte, når nu Israel er rykket tættere på Europa og Tyrkiet længere væk. Spørgsmålet er efterhånden om ikke det er mere logisk, at det er Israel, der kommer i EU istedet for Tyrkiet?

  semit

  22. juli 2010 at 09:36

 3. En hjernedød idiot af en skribent

  Anonym

  10. marts 2012 at 23:10


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: