Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Det ikke eksisterende land

with 3 comments

Det som gåden prøver at sige er, at et land skal være anerkendt, have en historie, have en kultur, en tidligere statsdannelse og en møntenhed eller i det mindste en økonomi. Og dette er ikke tilfældet med Palæstina. Derfor har landet ikke fandtes og har aldrig gjort. Så at påstå, at Palæstina er besat, som visse grupperinger prøver at fortælle skal nok tages med et gran salt. Og af samme grund er det tvivlsomt om Israel har besat palæstina, når nu det ikke findes. Engang i 1947 var Palæstine på tegnebrættet i FN og formelt besluttet ligesom Israel. Israel anerkendte deres lille område svarende til halvdelen af Jylland, mens araberne ikke anerkendte, at der opstod et land, der hed Palæstina. Tværtimod brugte man landområdet sammen med andre arabiske lande at angribe Israel i 1948 umiddelbart efter Israels uafhængighed. Og derved ophørte Palæstina. I denne krig blev Israel en smule større og derved det planlagte palæstina en smule mindre svarende til det nuværende vestbredden og gaza. Men selv dette området tog man ingen initiativer for at gøre selvstændigt i 1948-67, hvor de endda havde Østjerusalem. Så da Israel erobrede vestbredden, Gaza, Sinai og Golan, så påstod man pludseligt, at Palæstina var besat og man stadig kan høre disse røster, men vestbredden var ikke palæstina i erobringen i 1967. Palæstina som stat har aldrig eksisteret. Hvis det har eksisteret kan man besvare ovenstående spørgsmål.

Det er derimod korrekt, at der var en arabisk befolkning, der flygtede/flyttede i Israels uafhængighedskrig, men disse uafhængighedskrige rundt om i verden giver altid demografiske forskydninger ligesom i syd og nordkorea, syd og nordvietnam, syd og nordcypern, Ethiopen og Eritrea og sikkert mange andre konflikter,  og i det israelske tilfælde flygtede araberne ud af Israel (ihvertfald flertallet) og jøderne til Israel fra de arabiske stater. Jøderne kræver ikke ret til tilbagevenden fra deres flugtlande, mens børnebørn af araberne nogen gange gør som betingelse for fredelige tilstande. I så fald bør det være gensidigt.

Written by semit

17. juni 2013 hos 19:04

Lagt i Krig, Vestbredden

3 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er en sjov tegning, og den har en god pointe, men spørger man mig burde forfatteren revidere spørgsmål 5, for der var jo faktisk en slags palæstinensisk leder før Arafat, nemlig stormuftien Haj Amin al-Husseini.

  Erik Jørgensen

  1. juli 2013 at 10:04

 2. Nogen kalder ham en leder – Amin al-Husseini og af samme grund har jeg skrevet en del om det her https://semit.wordpress.com/category/amin-al-husseini/

  Amin Al-Husseini var dog ikke valgt eller havde større opbakning internt, men externt var Hitler glad for ham og senest (for nogle år siden) har man fundet tegninger af kz-lignende fabrikker, der var tiltænkt jøderne, når det arabiske land Palæstina var etableret.

  Idag findes der i det store hele ikke jøder i Syrien, Jordan, Irak, Iran, Yemen, Saudiarabien, Tunesien osv da de ikke er ønskede i arabiske lande, så hvis der opstår et nyt arabisk land Palæstina, skal man ikke undervurdere etnisk udrensning eller forfølgelse af jøderne.

  Det er meget idealistisk som PFLP og enhedslisten udtrykker det, når de ønsker et land for alle uden skelen til religion, men i praksis skelnes der mellem religioner i de arabiske lande og Iran, Flere lande har dødsstraf for konvertering og især Ægypten, Nigeria og Gaza har forfølgelser af kristne, hvad jeg også har nogle artikler om. Jøderne er ikke de mest udsatte i mellemøsten længere. Det er de kristne.

  Israel er vel det eneste land på de kanter, med lige ret for alle, sorte som hvide, jøder som kristne, hetero som homo. Men hvorfor er det så Israel nogle hakker på? Israel burde være enhedslistens ideal. Jeg synes enhedslisten skulle tage til israel (og vestbredden med) og undersøge rettigheder for befolkningen og derefter tage til Gaza, Iran, Yemen, Bahrein, Syrien osv og sammenligne rettigheder skematisk. I Syrien findes kurdere og palæstinensre uden statsborgeskab, da staten ikke vil give dem det. Det samme i Libanon med en del flygtningelejre – efter 65 år! Det synes jeg er uhyggeligt. Flygtningeproblemer og deres løsning er ikke længere væk end at give folk pas og statsborgerskab – ligesom i Danmark. Så er man ikke længere statsløs.

  semit

  1. juli 2013 at 10:49

 3. Jeg kan kun være enig med dig. Som DF-politikeren Jette Plesner Dali også har sagt engang, så er det ikke den israelske sikkerhedsmur man lige nu bør rive ned, men snarere murene på de palæstinensiske flygtningelejre. I stedet for at følge Israels eksempel og integrere deres folkefæller har de arabiske lande fastholdt dem i deres flygtningestatus, og det er tydeligt at se hvorfor: Det er for at have et påskud i deres kamp mod Israel.

  Erik Jørgensen

  1. juli 2013 at 20:03


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: