Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Palæstina idag – jøder og israelere ikke-ønskede

leave a comment »

Da Obama besøgte Israel for nylig, udtalte han: “Det kan naturligvis ikke forventes af Israel, at det skal forhandle med folk der ønsker dets udslettelse, men selvom jeg ved, at I har haft meningsforskelle med det Palæstinensiske Selvstyre, så er jeg overbevist om, at I har en ægte partner i form af Præsident Abbas.”
Det er denne ægte fredspartner, som den amerikanske udenrigsminister, John Kerry ønsker at mødes med når han besøger Ramallah senere i denne uge, men den israelsk-arabisk journalist Khaled Abu Toameh gør opmærksom på, at han ikke skal tage jøder med.
En journalist, som bad om et møde mellem vestlige journalister og en højtstående palæstinensisk embedsmand, fik tilsyneladende at vide, at han skulle “sikre sig, at der ikke var jøder eller israelere” blandt de besøgende. Embedsmandens assistent fortsatte med forklaringen: “Vi beklager, men vi mødes ikke med jøder eller israelere”.
En anden palæstinensisk journalist, som forsøgte at arrangere et interview med en embedsmand i det Palæstinensiske Selvstyre for en europæisk kollega, blev afvist fordi “mandens navn indikerer at han er jøde”.
Det er på nuværende tidspunkt ikke gjort klart om det Palæstinensiske Selvstyre er bag boykotten af jøder og israelere, som ønsker at mødes med dets talsmænd.
Hvad der er gjort klart er, at det Palæstinensiske Selvstyres embedsfolk ikke tøver med at meddele offentligt, at de ikke ønsker at mødes med jøder eller israelere. Præsident Abbas og andre højtstående palæstinensiske talsmænd har også offentligt udtalt, at når der oprettes en palæstinensisk stat, skal landet være Judenfrei. 

tip: israelinfo

 

Written by semit

1. juli 2013 hos 14:07

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: