Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Egypten har planer om at indføre en 500-meter bufferzone langs grænsen til Gaza-striben

leave a comment »

gaza bodser

CAIRO (Ma’an) – Egypten har planer om at bygge en 500-meter bufferzone langs grænsen til Gaza-striben, sagde en ledende egyptisk militær embedsmand søndag. Egyptiske borgere i Saladin, al-Barahmeh, Canada, Brasilien, al-Sarsouriya og andre kvarterer tæt på grænsen til Gaza har fået denne bekendtgørelse. Husejere, der har modtaget udsættelsesordrer demonstrerede mod beslutningen, og brændte dæk af i protest. Bulldozere har fjernet træer i grænseområdet. Hæren har nedrevet 13 huse i al-Sarsouriya kvarter, hvor tunnelindgange blev fundet. En egyptisk militærembedsmand fortalte Ma’an, at de fleste tunneller på åbne arealer, der går ind over grænsen til Gaza er blevet destrueret i et forsøg på at undgå smugling. Han sagde, at det var mere vanskeligt at finde tunneler i huse. Egyptens hær talsmand Ahmad Mohammad siger, at styrkerne har ødelagt 343 smuglingstunneler. Han sagde, at det egyptiske militær har også forbudt fiskeri nær grænsen for at forhindre smugling via havet. Hamas sagde fredag, at to palæstinensiske fiskere blev såret, og fem andre anholdt af den egyptiske flåde ud for Gaza. Egyptiske skibe har affyret skud i retning af palæstinensiske fiskerbåde nær den egyptiske grænse ud for kysten ved Rafah ved daggry i fredags. Hamas regerings pressebureau har rapporteret. “To fiskere blev såret, og fem andre anholdt,” sagde Hamas. De blev begge taget til hospitalet i Rafah, sagde lægelige kilder og tilføjer, at deres liv ikke var i fare. Hamas beskrev hændelsen som en “uberettiget handling,” og opfordrede til, at disse tilbageholdt blev frigivet.”

Egypten kan ikke bekræfte hændelsen, der finder sted med voksende spændinger mellem Hamas og Egypten. Gaza’s fiskerbåde vælger nogengange at begive sig ind i egyptiske farvande for at kompensere for den begrænsning, som Israel har pålagt Gaza’s fiskere. Gazas fiskere har ikke lov til at fiske i søer, åer og andet mere end seks sømil miles fra kysten, og klager over, at området er utilstrækkelig til at dække behovene for Gazas befolkning.

Mon der snart kommer demonstrationer imod Egyptens fremfærd overfor deres egne og palæstinensere eller kommer der kun demonstrationer når det er israelere, der gør det samme?

Written by semit

1. september 2013 hos 21:53

Lagt i Gaza

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: