Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Hegnet – også kaldet apartheidmuren af fjender

leave a comment »

Fra arabiske side har mange valgt terror mod civile, selvmordsaktioner, skudepisoder osv. I årene 2001 – 2003 var der mere end 100 terrorangreb i Israel med mere end 350 dræbte og mange flere sårede. Derfor besluttede den israelske regering i 2002 at opsætte et hegn på Vestbredden for at gøre det sværere for terroristerne at komme ind i Israel. Nogle få kilometer, mindre end 5 % af hegnet, er en betonmur, fordi der her mange gange er blevet skudt efter israelere, bl.a. er en del af
Jerusalems forstæder omgivet af en mur. Hegnet har uden tvivl givet store problemer for den almindelige palæstinenser, men det har også betydet et kraftigt fald i terrorangreb, og flere hundrede civile israelske liv er blevet sparet.

kilde: DZF

Apartheid betyder, at man tildeler farvede og hvide forskellige juridiske rettigheder og i en opdateret version yderligere, at man giver forskellige etniciteter, køn og troende forskellige juridiske rettigheder, eksempelvis kvindeundertrykkelse i Saudiarabien, ingen eller manglende integration af kurdere og palæstinensere i Syrien, forfølgelse af kristne i Egypten, udresning af jøder i Yemen. Forbud/dødsdomme mod homoseksualitet i iran, dødsdom mod konvertering fra Islam i Iran, formod mod salg af jord til jøder i PA (Palestine Authority).

Dette hegn, der af nogen kaldes apartheidmuren er tydeligvis defineret af folk, der ikke har sat sig ind i apartheid. Der er både jøder, kristne, muslimer, hvide, farvede, israelere, arabere på begge sider af hegnet. Og hvorfor kaldes det en mur? 95% af den lange strækning, ‘muren’ strækker sig i er et hegn. Der er checkpoints i hegnet for alle.

95 % af strækningen er hegn

5 % af strækningen er mur

Written by semit

16. december 2013 hos 09:31

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: