Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Sikkerhedsmure rundt om i verden

leave a comment »


Film om mure mellem lande og områder. Der er mange flere end man lige tror. Også i Europa er der mure mellem lande med vagt og kontrol og Asien har endnu flere. De store og lange mure med sikkerhed er slet ikke Israel/vestbredden, men Indien/Pakistan, USA/Mexico, Syd- og Nordkorea og der er endnu flere sikkerhedsmure end disse. Ellers kig på filmen og se de mure, ‘man ikke taler om’.

Pink Floyds udemærkede video om umyndiggørelse og isolation ved at leve bag en mur, siger noget om, hvor uønskeligt det er, men for at rive sikkerhedsmuren ned, også kaldet apartheidmuren, er den eneste modydelse, at PA-palæstinensere kan garantere, at der ikke kommer selvmordsbomber ind i Israel eller jødiske bydele på Vestbredden. Er det virkelig så svært at gennemføre? Desuden er muren et hegn det meste af vejen og slanger sig omkring den grønne linie og over, og hvorfor gør den det? Formentlig for at beskytte enklaver af jødiske bydele, der er mål for selvmordsbombefolk.  Andre foreslag?

“Palæstinenserne har en legitim ret til at kæmpe mod Israel”.  Nå nå …Ser man det? Så har Israel også en legitim ret til at afvise folk uden for Israel.

Written by semit

22. december 2013 hos 13:14

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: