Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

LGBT rettigheder

leave a comment »

Lauper lytter til LGBT-aktivister i Tel Aviv

Lauper sees Tel Aviv’s true colors | The Times of Israel.

Cindi Lauper er i Tel Aviv for at fokusere på og støtte LGBT-bevægelsen i Israel, hvor eget valg af seksuslitet er mulig.

Times of Israel har en stor artikel om denne popstjernes engagement for mindretalsgrupper.

Lesbiske, bøsser, biseksuelle, transseksuelle (LGBT) rettigheder i  Israel har været stigende  i de seneste år og er generelt blevet betragtet som en af de mest progressive lande i Mellemøsten og Asien . Seksuel aktivitet af samme køn blev legaliseret i 1988, selv om loven ikke blev håndhævet efter en 1963 domstolsafgørelse. Israel blev den første i Asien til at erkende uregistreret samliv mellem par af samme køn, hvilket gør det til det eneste land i Asien til at anerkende par samme køn hidtil. Selvom homoseksuelle ægteskaber ikke gennemføres i Israel, anerkendes homoseksuelle ægteskaber, hvis vielsen foregår andres steder, hvilket gør Israel til det første og eneste land i Asien , der gør det. Forskelsbehandling på grund af seksuel orientering blev forbudt i 1992.  Homofile og lesbiske er også tilladt at tjene åbent i militæret.

De seneste meningsmålinger har vist, at et flertal af israelerne støtter samme køn-ægteskab. Tel Aviv er ofte blevet nævnt af rejseforlag som en af de mest homoseksuelle-venlige byer i verden, og er berømt for sin årlige Pride Parade og Tel Aviv har fået tilnavnet “den homoseksuelle hovedstad i Mellemøsten” af Out Magazine .  Ifølge LGBT rejsende, blev byen rangeret som den bedste homoseksuelle by i 2011  til trods for rapporter om nogle LGBT vold i løbet af 2000’erne. Et monument dedikeret til LGBTofrene forfulgt af nazisterne under Anden Verdenskrig vil blive opført i Tel Aviv.”

Kilde:  Wikipedia & Lauper sees Tel Aviv’s true colors | The Times of Israel.

Written by semit

5. januar 2014 hos 15:50

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: