Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Zionismens baggrund

with 9 comments

Israel er først og fremmest et resultat af, at jøderne er blevet træt af diskrimination, forfølgelse og behandling som andenrangsborgere gennem hundredevis af år om ikke 1000 år alene i europa beskrevet:

http://da.wikipedia.org/wiki/J%C3%B8deforf%C3%B8lgelser

Det er tilsyneladende et problem for andre, at de har en anden tro eller kultur og dette diskrimineres. Så Israels grundlag er zionismen, der opstår når der er antisemitisme. Og jødeforfølgelser tog til efter 2 verdenskrig, da Israel blev selvstændigt. Så måtte 100,000vis af arabiske/irakiske/yemenitiske/marrokanske osv jøder flygte og flytte til Israel, fordi jøder blev upopulære i de muslimske lande (efter 2 verdenskrig) Det viser denne video:

http://www.youtube.com/watch?v=Nz9LPfB2ytM&feature=related

Den store forskel er, at romaer, jøder, kurdere, måske armenere historisk er upopulære og kan ikke være i fred for diskrimination og dette er grundlaget for, at jøderne har søgt deres eget land, der beskytter dem selv – ikke på bekostning af andre men for at sikre sig selv. Men det er åbenbart en svær kamel at sluge for de eksisterende arabere i Israel(x-israel), så de valgte at flytte og flygte i 1948, men endnu flere jøder flygtede fra de arabiske og nordafrikanske lande, så til en hvis grad skiftede befolkningen. Og ingen kan vende tilbage til det gamle, da de gamle jødiske hjem sikkert ikke findes og ligeså med de arabiske/palæstinensiske. Jøderne søger ikke retfærdighed for tabt ejendom, kapital og hjem fra de lande de flygtede fra og det gør flygtninge generelt ikke. Snarere starter et nyt kapitel i deres liv. Derimod søger de arabiske flygtninge kompensation. Men i så fald skal alle flygtninge i verden have kompensation, hvis ikke der skal forskelsbehandles og diskrimineres, som fx flygtninge fra Somalia, Pakistan, Finland, Tyskland, Syd og Nordkorea, Indien, Pakistan ….

Der findes masser af jødisk/israelsk historie der er op til 4000 år gammelt. Og der er vel også kurdiske og armenske historiebøger, men der findes ingen palæstinensiske historiebøger om deres kultur, regering, institutioner, nationale samlingspunkter, statsministre, valuta osv før Israels oprettelse for ‘palæstina’ fandtes ikke som stat så derved har Israel ikke stjålet noget, som det påstås af fjender, men derimod har folkevandringen af jøder til x-israel resulteret i FN’s opdeling af området i et nyt Israel og et nyt Palæstina, hvor det tildelte Israel ikke var større end halvdelen af Jylland, men israelerne sagde JA, mens araberne fik den anden halvdel men sagde NEJ og derved røg deres chance for et land. Det var i forbindelse med afkolonisering af britiske kolonier, at deres mandat ophørte i området ‘det britiske mandat palestine’

Det omstridte område, der oprindeligt skulle være Israel.

Der findes en historik over dette område her.

Efter et Det osmanniske riges sammenbrud i 1917 i forbindelse med 1 verdenskrig fik England det mandat/landområde, der bestod af det nuværende Israel/vestbredden/Jordan, også kaldet ‘det britiske mandat palestine’, hvoraf 77% af mandatet blev til Jordan og de resterende 23% er det, man slås om idag.

tip: hodja

Written by semit

8. februar 2014 hos 22:01

9 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. den historiske deling fra 1917
  gælder ikke mere og det ved jøderne godt for de har selv anerkendt FN. og man kan nu engang ikke anderkende en FN deling og stadig hænge fast i hvad englænderne sagde ca. 30 år tidligere og før FN blev oprettet. lige så lidt som man kan hænge sig i hvad der måtte stå i nogle gamle bøger skrevet af beduinhøvdingen Abraham eller andre historiske personer.man er klart nød til at forholde sig tin nutid, det er der vi alle lever.

  finn rasmussen

  22. marts 2011 at 16:35

 2. og så mangler jeg stadig svar på hvad jøder/Israel vil Europa når vi (europæerne) har forfulgt og mishandlet dem i ca,1000år hvorfor denne leflen for EU????

  finn rasmussen

  22. marts 2011 at 16:41

 3. Jeg kan ikke svare sådan hurtigt fordi jeg ikke deler den opfattelse at israel lefler for EU/Tyskland.

  Hvilke initiativer/handlinger gør Israel for at nasse som du kalder det – på Europa?

  semit

  22. marts 2011 at 16:53

 4. vi er så mange der anderkender og beklager forfølgelse og udryddelse af jøder, men det kan undre os at netop jøderne søger deres holdepunkter i blandt deres gamle fjender. verden er stor og der må vel et eller andet sted være et folk der ikke har været så hård og ubarmhjertig mod jøder som euro perer.???

  finn rasmussen

  22. marts 2011 at 16:58

 5. sport
  handel
  musik
  turisme
  osv,osv.

  finn rasmussen

  22. marts 2011 at 17:00

 6. danske, svenske og tyske rejsebureauer sender ny nasister på charter i Israel , og Israel sælger frugt og grønt til selvsamme lande, skønt, ikke??
  det kalder jeg at lefle for fjenden. min gamle faf har været med til at skyde folk der handlede med tyskerne.

  finn rasmussen

  22. marts 2011 at 17:07

 7. Jeg kan ikke svare på alle dine spørgsmål, og i så fald kræver det lange gensidige dialoger eller chat, også fordi andre skal have love til komme til orde, så det ikke er MIN mening, der tæller , men læsernes.

  semit

  22. marts 2011 at 17:16

 8. min em. boes@pc.dk

  finn rasmussen

  22. marts 2011 at 17:43

 9. ok. men det bliver ikke i aften.

  semit

  22. marts 2011 at 17:57


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: