Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Rouhani

leave a comment »

Rouhani-TW-English

Prime Minister Benjamin Netanyahu: “The international community has reduced the sanctions on Iran and Iran is stepping up its international aggression”

Kan vi stole på den ny præsident? Er han en af dem, der siger en ting, men gør noget andet? Det er set før i HAMAS-styret hvor de udadtil søger fred og anerkender Israel, men indadtil i Gaza øger hadet til Israel og jøderne og deres skolebøger og børneTV ligeledes handler om at jøderne tog Palæstina.

Virkeligheden er bare sådan, at Palæstina som stat eller suverænt område aldrig har eksisteret. Forvirringen består i, at ordet Palæstina er anvendt på landkort i de sidste 100 år eller mere. Og så tror uvidende, at det er navnet på en stat. Men det er ikke mere navngivning end costa del sol i sydspanien. Det er heller ikke en stat, men en betegnelse for en kyststrækning med opland.

Palæstina var på tegnebrættet som stat (eller rettere en arabisk stat) for første gang nogensinde i 1947 i FN, men en tegning er ikke en stat, ligesom en arkitekttegning af et hus ikke er et hus.
Et rigtigt hus er bygget med mure, el, vand, døre, grund osv. Og ligeledes er en stat: grænser, regering, institutioner, infrastruktur, valuta, kultur, statsborgerskab osv og derfor har Palæstina ikke eksisteret på vestbredden. Og hvis man anerkender denne måde at definere en stat på, så har Palæstina ikke eksisteret og derfor er det heller ikke besat af israelerne.

Men hvad var området så før 1967? Det var vestbredden erobret af Jordan i 1948-49. Og hvad var det før det? Da var området en del af det britiske mandat ‘mandate of palestine’ (1917-1948). Og hvad var det før? Der var området (Israel, Jordan, vestbredden, Gaza, Sydlibanon, Golan …) en del af det osmanniske rige, der tabte området til de allierede efter 1. verdensskrig, idet det havde været en del af det osmanniske rige i flere hundrede år og før det … … . osv. Men sidst området var selvstændigt, var det Israel/Judæa/Samaria men så skal vi også 2600 år tilbage i historien, så hvis man faktisk vil give disse landområder tilbage til efterkommere af de oprindelige beboere, så er det faktisk israelerne eller jøderne, der er de rette arvtagere. Omvendt kan man spørge sig, om der er logik i, at se 2600 år tilbage istedet for at se frem og se på nutiden, nemlig at Israel idag består af Israel, Golan og Judæa og Samaria, der er de historiske korrekte betegnelser for vestbredden, der altså er et moderne udtryk.

Written by semit

9. februar 2014 hos 20:51

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: