Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Danske bank og deres generalforsamling

leave a comment »

Kære alle, (copy/past)

Husk, at Den Danske Bank afholder generalforsamling den 18. marts, hvor de af jer, der er aktionærer selvfølgelig har en mulighed for at møde op og spørge til ophøret af samarbejdet med Bank Hapoalim i Israel.
Husk, at selv om Den Danske Bank har skrevet og sagt, at dette ikke handler om speciel boykot af Israel, er det vel et godt spørgsmål at stille banken, om de har eller planlægger at boykotte banker, firmaer og investeringer i lande som Kina, Nordkorea og Rusland, som de kloge hoveder i Danske Bank forhåbentlig er klar over hver eneste dag overtræder alle kendte konventioner.

Bevægelsen BDS (Boykot, Divestment and Sanctions) er hver eneste dag en større og større udfordring for staten Israel, når såvel private som virksomheder, herunder Danske Bank, ensidigt vælger at boykotte Israel.

Prøv at se denne lille video fra 2009, og lad os sammen spørge om det er sådanne tilstande vi ønsker i Danmark eller for den sags skyld i resten af Europa.

Jyllandsposten 6. marts 2014 Af P. M. Virum

Danske Bank har følt sig kaldet til at tilslutte sig BDS-bevægelsen (Boycott, Divestment and Sanctions), rettet mod Israel og afbryder forbindelsen til den israelske Hapoalim bank. Begrundelsen er angiveligt, at denne bank er involveret i byggeri i Judæa og Samaria, hvilket hævdes dels at hindre fredsprocessen, dels at være overtrædelse af diverse konventioner.
Mht. fredsprocessen må det dog være indlysende, at en grundlæggende forudsætning for enhver forhandling må være, at parterne anerkender modpartens ret til at eksistere. Palæstinensernes vedvarende afvisning af den jødiske stats eksistensberettigelse er den helt afgørende hindring for en fredsaftale – bosættelser eller ej.
Hvad angår overtrædelse af konventioner, må man forvente, at Danske Bank, baseret på samme kriterier som anvendt over for Israel, snart også vil boykotte banker i stort set alle 57 islamiske stater, den palæstinensiske pseudostat, Rusland, Kina, Nordkorea osv. Danske Banks aktivistiske politik over for Israel glæder sikkert nogle kunder – heriblandt Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.
For mig betyder det dog afslutning på et mere end 50-årigt kundeforhold.

Written by semit

9. marts 2014 hos 03:15

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: