Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Demonstration imod henrettelser i Iran

leave a comment »

 

Reyhaneh Jabbari [forced to confess to killing the man who tried to rape her] has been transferred to Rajai-Shahr Prison to be hanged — while the world parties at the UN and gets ready to permit Iran nuclear capability. While the West is focused on an Iran nuclear deal and defeating ISIS terrorists, the executioner-regime of the Islamic Republic of Iran continues violating human rights.

 

Demonstration imod henrettelser i Iran

På søndag d. 05.10.2014 kl. 18.30-19.30 afholder Frit Iran med meget kort varsel en demonstration på Rådhuspladsen i København.

Det gør vi for at sætte fokus på Reyhaneh Jabbari og to politiske fanger; en kritisk teolog Hossein Boroujerdi og en blasfemisk-blogger Sohrab Arab, som alle er i akut fare for at blive henrettet.

Reyhaneh Jabarri der er dømt for mord, er umiddelbart den der er i størst akut fare for at blive henrettet. Reyhanehs mor har fået 10 dage til at få en benådning fra den dræbtes familie.

Verden over vil man bruge søndag d. 5. oktober til at gøre opmærksom på den uretfærdighed som Reyhaneh har mødt i retssystemet i Iran. Reyhaneh blev for syv år siden dømt til døden for mord, men Reyhaneh handlede i selvforsvar da en mand forsøgte at voldtage hende, hvilket også kan være grunden til at man endnu ikke har henrettet hende.

Vi siger generelt fra overfor henrettelse som straf, hvilket vi finder middelalderligt, men i den sammenhæng er det også vigtigt at nævne at Iran er det land i verden som procentuelt henretter flest antal mennesker. Iran er kun overgået af Kina i faktiske tal. Nogle af de henrettede er kriminelle og andre politiske fanger.

Kom og vær med til at sætte fokus på henrettelserne i Iran, og måske kan vi sammen annullere disse tre henrettelser, at sige fra virker, og det er sket før at regimet i Iran har givet efter for folkelige og globale protester!

Vi vil på Rådhuspladsen lave en opstilling af henrettelse ved hængning, samt medbringe billeder af de der er i fare for henrettelse i Iran.

Written by semit

3. oktober 2014 hos 13:47

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: