Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Hyldest til massakren af jøder i Hebron

leave a comment »

Det var før Israels oprettelse, og før araberne tvang de arabiske palæstinensere ud af Palæstina, så de kunne slagte jøderne.

Jødernes kamp før Israel var rettet mod britterne men araberne troede, det var rettet mod indbyggerne, så det skabte panik blandt araberne med en flygtningestrøm ud af det nye Israel i 1948. Jødernes angreb mod araberne kan tælles på en hånd, men araberne troede at zionisterne ville tvinge dem ud, så de flygtede først – også fordi araberne gang på gang havde truet med, at hvis Israel opstod, så ville de arabiske stater angribe, hvad de også gjorde 15 maj 1948.

Før Israel blev selvstændigt, var der ikke et selvstændigt land før, idet Israels jord var ‘the british mandate of Palestine’, som britterne havde erobret i 1 verdernskrig fra det osmanniske rige (x-Tyrkiet).

Sidst Israels jord/landomårde var suverænt tilhørte det, det osmanniske rige i mange hundreder år. I juridisk forstand lå det ikke et andet land, hvor Israel opstod – altså Palæstina, idet navnet Palæstina er betegnelsen for en kyststrækning øst i middelhavet helt tilbage fra romertiden, men ikke betegnelsen for en stat eller suverænt/selvstændigt område. Noget andet er så, at mange indbyggere ønskede, at landområdet skulle være et Palæstine og derfor hjalp de omgivende arabiske lande til, men den krig vandt det nye Israel.

Written by semit

24. november 2014 hos 00:36

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: