Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Stor asylsvindel afsløret: Flere hundrede jordanere fik asyl som statsløse palæstinensere » Den Korte Avis – Klar – Skarp – Seriøs

leave a comment »

Stor asylsvindel afsløret: Flere hundrede jordanere fik asyl som statsløse palæstinensere » Den Korte Avis – Klar – Skarp – Seriøs.

Danmark modtog sidste år et rekordstort antal statsløse asylansøgere, primært palæstinensere. Således angav i alt 1.265 asylansøgere ved ankomsten til Danmark, at de var statsløse. Der er her tale om næsten en tredobling i forhold til 2013, hvor 425 statsløse søgte asyl i Danmark. I forhold til 2012, hvor blot 47 statsløse palæstinensere ifølge Udlændingestyrelsen søgte asyl i Danmark, er der på tre år tale om en stigning på intet mindre end 2.591 procent.

Men er de nu også statsløse?

Bliv klogere og læs videre i DENKORTEAVIS

Baggrunden for, at mange, der kalder sig palæstinensere ikke har statsborgeskab er fordi, deres hjemland ikke giver dem statsborgerskab, herunder især Libanon, Syrien og Ægypten, mens Israel som de eneste har givet alle palæstinensere efter Israels oprettelse statsborgerskab. Det var de, palæstinensere, der ikke flygtede i Israels uafhængighedskrig men foretrak Israel istedet for at satse på, at araberne kunne eliminere Israel. Meningen var derefter, at flygtningene kunne komme tilbage til deres hjem. Men Israel overtog landsbyerne over tid, da man må sige, at det er mere end bare illoyalt at stikke af for sit lands statsdannelse. Disse palæstinensiske flygtninge findes stort set ikke mere, da de så ville være mindst 70 år gamle. Men deres børn findes og de kalder sig palæstinensere, selvom de bor i Syrien, Libanon, Jordan eller Egypten, men det er tættere på sandheden, at kalde disse folk for statsløse syrere eller statsløse libanesere eller blot statsløse. At være statsløs palæstinenser betyder på dansk, at man kom fra Palæstina, som var et mandat (ikke en stat) fra 1917-1948. Palæstina var ikke en stat eller noget suverænt og det er derfor noget romantisk at kalde sig palæstinenser, da staten aldrig har fandtes. Løsningen på disse folk, der stadig bor i lejre er at give dem statsborgskab i de lande de bor i. Ligesom man også gør i Danmark, hvor flygtninge over årene får dansk statsborgerskab.

Written by semit

10. februar 2015 hos 18:26

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: