Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Jødernes uddrivelse fra Palæstina

leave a comment »

Under Hitler og nazisterne blev antisemitisme anvendt i sin hidtil mest groteske form. Nazisterne udnyttede antisemitisme til at iværksætte “Endlösung” – “den endelige løsning” på dét nazisterne kaldte “det jødiske problem”. Gennem forfølgelse og senere udryddelse af de europæiske jøder søgtes “jødeproblemet” løst en gang for alle – med særlig stor opbakning og hjælp fra antisemitter i Balkan-landene, Sovjet og andre østeuropæiske lande.

Men antisemitisme var hverken opfundet i Tyskland eller et specielt tysk fænomen. Igennem århundreder havde jøder været et forfulgt folkefærd.

Siden jødernes uddrivelse fra Palæstina og deres bosættelse i Europa og andre steder rundt omkring i verden er der fremkommet vidnesbyrd på antijødiske holdninger og aktioner. I middelalderen var der ofte tale om rene “mord-aktioner” mod jøder bosat i Europa. I slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet blev jøder udsat for pogromer i Østeuropa. Men med nazisternes forfølgelse i 1930’erne og 1940’erne af først de tyske jøder siden alle jøder i det tyskbesatte Europa, endte over 6 millioner jøder med at blive dræbt.

Et bedre forklaring på antisemitisme er holocaust-uddannelse

Written by semit

8. marts 2015 hos 12:32

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: