Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Det nytter at protestere

leave a comment »

Kære alle! (Copy/Paste)

Det kan altså nytte!

Københavnerne, specielt de, der er venner af Israel, fik i sidste uge noget af et chok, da busserne fra selskabet Movia havde en stor sideannonce med opfordring til at boykotte varer fra Israel.

2 damer, Charlotte og Lizzie fra Hellerup, udtalte iht. reklamen: “Vores samvittighed er ren! Vi køber ikke produkter fra de israelske bosættelser og vi investerer ikke i bosættelsesindustrien”. Dette budskab blev så ledsaget af 4 kort over Israel, som skulle overbevise danskerne om Israels konstante besættelse af mere og mere palæstinensisk jord.

Via skrivelser til Movia og via faktuelle oplysninger til Movia om kortenes falskhed og ved at erindre Movia om, at denne retorik mindende om Nazitysklandsopfordring til ikke at handle med jøder, lykkedes det af få overbevist Movia om, at denne annonce ikke bør eller skal være på deres busser.

De skrev så efterfølgende:
Movia har vurderet reklamernes indhold og budskab. Movia lægger vægt på, at i tilfældet Israel er det vanskeligt at adskille nationen Israel fra religionen jødedom, hvor der er tætte associationer i kombination med, at en opfordring til boykot er et aggressivt budskab, der adskiller sig væsentligt fra den simple kritik af bosættelserne.

Movia finder, at kampagnen virker unødigt stødende, at den er udformet uden behørig social ansvarsfølelse og, at den er diskriminerende med hensyn til nationalitet.
Movia har derfor besluttet, at reklamen skal fjernes øjeblikkeligt.

At denne beslutning nu har fået Fathi El-Abed, formand for Dansk Palæstinensisk forening, til at gå helt i selvsving, er måske forståeligt, men, at oplyste danske medborgere med bare det mindste historiske kendskab, er forargede over, at falske kort med hadefulde budskaber bliver fjernet fra busserne, står for mig helt uforståeligt.

Men, kære venner, lad os glæde os over, at det altså kan nytte at protestere!

Written by semit

1. maj 2015 hos 11:16

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: