Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Derfor kan palæstinenserne ikke slutte fred med Israel

leave a comment »

  • Amerikanerne og europæerne indser ikke, at for at opnå fred må lederne forberede deres befolkning på kompromis og tolerance. Hvis man vil slutte fred med Israel, fortæller man ikke sin befolkning, at Vestmuren ikke har nogen religiøs betydning for jøder og i virkeligheden er hellig, muslimsk ejendom. Lederne af Det Palæstinensiske Selvstyre, som beskylder Israel for “krigsforbrydelser” og “folkedrab,” forbereder bestemt ikke deres befolkning på fred. Den slags beskyldninger tjener kun til at hidse palæstinenserne yderligere op imod Israel.
  • Når Yasser Arafat ikke var i stand til at acceptere premierminister Ehud Baraks generøse tilbud under Camp David topmødet i år 2000, hvem er Mahmoud Abbas da, at han skulle kunne tilbyde Israel nogen indrømmelser? Arafat blev dengang citeret for at sige, at han afviste tilbuddet, fordi han ikke ønskede at ende med at sidde og drikke te sammen med den myrdede egyptiske præsident Anwar Sadat, den første arabiske leder der underskrev en fredsaftale med Israel.
  • Ingen palæstinensisk leder har mandat til at indgå en varig fredsaftale med Israel. Ingen leder i Ramallah eller i Gaza-striben er bemyndiget til at afslutte konflikten med Israel. En hvilken som helst palæstinensisk leder, som vover at tale om indrømmelser til Israel, bliver hurtigt fordømt som forræder. De der tror, at den der måtte efterfølge Abbas vil være i stand til at tilbyde Israel egentlige indrømmelser, lever i en illusion.

kilde: gatestoneinstitute der fortsætter artiklen stoppen

Written by semit

17. juli 2015 hos 05:55

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: