Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

masser af musik i denne uge fra Copenhagen World Music Festival

leave a comment »

Kære alle!

Copenhagen World Music Festival finder sted  fra den 2. til 6. september i København med mange musikalske oplevelser, herunder israelsk og jødiske musik.

Se hele programmet og vedr. køb af billetter på: www.cphworld.dk herunder nogle eksempler:

The Middle East Peace Orchestra:
Alle er de virtuoser på deres respektive instrumenter, og alle brænder de for musikken. Sammen skaber de et mangefacetteret musikalsk univers, der opløfter og får hjertet til at skælve.
Henrik Goldschmidt er solo-oboist ved Det Kgl. Kapel, kunstnerisk leder og stifter af The Middle East Peace Orchestra, samt rektor for ”Goldschmidts Akademi” – en gratis musikskole på Nørrebro for muslimske, jødiske og kristne børn. For sit arbejde med musikskolen fik han tildelt DR P2s Ildsjælspris 2015.

  • Onsdag 2. sept. 2015 kl. 20:00
  • Koncert Kirken, Blågårds Plads 6A, 2200 København N
  • Entré: 80,-/ stud: 50

Hudna spiller tyrkisk:

Tyrkisk folkemusik med et skvæt Balkan, Mellemøsten og rock.
I november 2014 fik Klaverfabrikken prisen som Årets Danske World Spillested 2014 ved DMA World 2014. Vi fik en flot statuette men også, med støtte fra KODA og World Music Denmark, en koncert med århusianske Hudna.
Trioen Hudna spiller tyrkisk folkemusik med inspiration fra Balkan, Mellemøsten og rock. Medlemmerne har baggrunde i tre forskellige kulturer – tyrkisk, israelsk og dansk – og ved at åbne op for et fælles musikalsk univers viser bandet, hvor inspirerende det kan være at mødes på tværs af religioner og kulturer.

   •Torsdag 3. sept. 2015 kl. 19:30

   •Klaverfabrikken, Fredensvej 12 a, 3400 Hillerød

   •Entré 120,-

The Orient West Choir:

The Orient West Choir er en musikalsk performance, der leger med grænser og ligheder mellem musikalsk udtryk i de tre store verdenskulturer kristendom, islam og jødedom. Koncerten er en musikalsk rejse, der forener mere end 2000 år gamle kulturers fælles rødder, udvikling og udtryksformer.
Projektet, som ledes af den israelske komponist og sanger Dalia Faitelson, skaber et fælles musikalsk sprog, med hvilket kulturelle, religiøse & politiske grænser overskrides – en unik og forunderlig blanding af klassisk musik, folkemusik og verdensmusik. The Orient West Choir samler musikere og sangere fra Danmark, Norge, Sverige, Palæstina, Iran og Israel.

   •Torsdag 3. sept. 2015 kl. 20:00

   •Koncert Kirken, Blågårds Plads 6A, 2200 København N

   •Entré: 80,-/ stud: 50

Klezmofobia

Prisbelønnede Klezmofobia er et godt bud på hvordan “folkemusik” kan gøres cool og relevant anno 2015. De laver til hver en tid en fest hvor deres moderne fortolkning afklezmergenren kan nydes i fulde drag.
Det høres på deres tredje album Kartushnik. Man får serveret et stor udvalg af stemninger. Under den østeuropæiske melankoli strømmer glæde og sorg fra langsomme sørgmodige ballader til festlige sange med uptempo instrumental klezmer.
Channe Nussbaum beviser desuden igen sit store sangtalent og hvorfor hun uofficielt er blevet udnævnt til nordeuropas dronning af klezmer. Hendes langt større rolle på vokalen i forhold til de tidligere albums er kun velkomment.

  •Torsdag 3. sept. 2015 kl. 21:00

  •Kayakbar, Børskaj 12, 1221 København K – tlf: 30 49 00 13

  •Entré 0,-

Radiant Arcadia

Radiant Arcadia, muslimsk, jødisk, kristent kvinde orkester, Sange på arabisk, urdu, dansk, hebraisk, engelsk og yiddish. Et helt unikt orkester, hvor blandt andet en af de eneste kvindelige Qawali sangere i verden er med.
Radiant Arcadia “Strålende Paradis” står for smukke harmonier, rå toner og kærlig sameksistens.

  •Lørdag 5. sept. 2015 kl. 15:00

  •Sankt Hans Torv, 2200 København N

  •Entré 0,-

Same Vibration

Med en blanding af mellemøstlige elementer, verdensmusik og caribiske rytmer, tager Same Vibration deres publikum på tur ud i verden. Denne internationale gruppe af talentfulde musikere, tilbyder en blanding af verdens musikalske stilarter og et positivt budskab.
Same Vibration tiltrækker et meget forskelligartet publikum og fylder regelmæssigt steder som Loppen, Global og Huset, samt festivaler i Danmark og udlandet. Deres seneste udgivelse, “Everything is Connected”, er en unik blanding af musikalske stilarter, som placerer Same Vibration i en kategori for sig selv.

  •Lørdag 5. sept. 2015 kl. 20:00

  •Kates Joint, Blågårdsgade 12, 2200 Copenhagen

  •Entré 0,-

Written by semit

1. september 2015 hos 23:52

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: