Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

I sidste uge vedtog FN’s generalforsamling et forslag om at tillade det palæstinensiske flag at vaje foran FN-bygningerne.

leave a comment »

Det Palæstinensiske Selvstyres ledelse og diverse “pro-palæstinensiske” grupper har hyldet afstemningen som en “symbolsk sejr” for palæstinenserne. Den palæstinensiske repræsentant til FN, Riyad Mansour, sagde, at afstemningen vedrørende flaget ville blive “endnu et skridt” hen imod en konsolidering af en palæstinensisk statsdannelse.

De 119 FN-medlemsstater, som stemte for forslaget, er tilsyneladende overbeviste om, at dette er en “stor sejr” for palæstinenserne og deres politiske ambitioner. Men hvad disse lande ikke ved er, at det at have et palæstinensisk flag vajende uden for FN’s bygninger sandsynligvis er det sidste, palæstinenserne har brug for på dette stadium.

Vedtagelsen af forslaget om at hejse flaget vil ikke bringe demokrati, ytringsfrihed og gennemsigtighed til palæstinenserne. Palæstinenserne har ikke brug for “symbolske sejre” som denne vedrørende det palæstinensiske flag.

En palæstinenserne, som bor på Vestbredden eller i Gaza-striben, er faktisk temmelig ligeglad med, om hans flag vajer foran en FN-bygning. For palæstinenserne i Gaza-striben findes der mere tvingende spørgsmål at beskæftige sig med lige nu, så som de barske økonomiske vilkår og Hamas-styrets undertrykkende foranstaltninger. For dem, der bor på Vestbredden, er økonomisk udvikling, arbejde og demokrati vigtigere end et eller andet flag, der vajer foran FN’s hovedkvarter.

Men der er meget mere uddybning her! 

Written by semit

20. september 2015 hos 21:12

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: