Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

München massakren

with 3 comments

 

Et Sorte September medlem kigger ned på politiet i den olympiske by i München. Foto: Russell McPhedran

 

En af årets største begivenheder var igang, De olympiske lege, og det var i München september 1972. Hvad ingen vidste var, at det også var en af de meste tragiske begivenheder.

5 september i 1972, stormede en gruppe palæstinensiske terrorister den olympiske by hvor israelske atleter boede og dræbte to og tog ni andre som gidsler. Terroristerne var medlemmer af Sorte September og de krævede, at Israel skulle løslade over 230 arabiske fanger i israelske fængsler og to tyske terrorister. I en efterfølgende shootout i lufthavnen i München, var de ni israelske gidsler blev dræbt sammen med fem terrorister og en vesttysk politimand. Olympiske konkurrence blev suspenderet i 24 timer for at mindes de dræbte. Tyskland havde før været berygtet for OL, men det var i 1936, da Hitler afholdt det og til hans store ærgelse vandt den sorte amerikaner Jesse Owens de meget prestigefyldte discipliner 100-meter-løb, 200-meter-løb og 4 x 100 meterløb. Og vi skal helt frem til OL i 1984, før hans rekord blev gentaget af Carl Lewis i nøjagtig de samme discipliner.

Baggrunden for Sorte September skal findes i at få opmærksomhed omkring flygtningene fra diverse arabiske/israelske krige. Dog kun med fokus på araberne, og i den forbindelse at straffe Israel. Andre grupper, der søger opmærksom omkring en befolkning, anvender dog diplomati og forhandling. Også idag findes der terrorgrupper mod israelere.

På vores egne breddegrader skal vi ikke længere end til Sverige for at finde voldsom modstand mod en israelsk tennisspiller – og vi snakker 2009. Ved at trykke her ses organiseret protest i Malmö over en israelsk tennisspiller i Davis Cup.

Der findes millioner og atter millioner af flygtninge i verden idag, især centreret omkring Pakistan, Somalia, Kenya, Sudan, Tchad, Congo, Yemen, Saudiarabien. Har andre grupper lavet internationale terroraktioner? Der senere udviklede sig til flykapringer? De arabiske/palæstinensiske flygtninge har UNWRA/FN til at hjælpe sig, men UNWRA holder de palæstinensiske flygtninge – som flygtninge. Selvfølglelig er det ikke menneskeligt at have flygtningestatus i årevis. Også i Danmark er der mange røster at årelang flygtningestatus ikke er rimeligt. Men 10000kr-spørgsmålet er, hvorfor de arabiske lande ikke integrerer de nye flygtninge, ligesom Danmark gør? Sådan kan flygtningsituationen løses istedet for tilbagevenden og krav på oldeforældres huse, mark og anden fast ejendom i en stat Palæstina, der alligevel ikke har eksisteret som stat eller land, men er en betegnelse for et geografisk område. Og selv dette område er der diskussion omkring.

 

Også video her

3 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. . Hvordan påvirkede Palæstinensernes opfattelse af tro, udfaldet af gidseltagningen i München?

  Anonym

  25. april 2012 at 09:48

 2. http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Terrorism/munich.html
  http://history1900s.about.com/od/famouscrimesscandals/p/munichmassacre.htm
  http://www.cbsnews.com/2100-202_162-520865.html

  Jeg kan ikke finde det svar du ønsker på nettet, Men hensigten var, at man kunne sige, at det var palæstinensere/PFLP/PLO der stod bag for at vise, at de ønsker en væbnet kamp mod Israel og for at fortælle at der findes palæstinensiske flygtninge og de skal have opmærksomhed.

  Og naturligvis skal de svageste grupper have opmærksomhed, herunder alle flygtninge i verden. Men mens man i danmark og måske resten af verden integrerer flygtninge ad hoc, så integreres de palæstinensiske flygtninge ikke i den arabiske verden og den baggrund er, at man ønsker disse grupper sendt retur til Israel fordi nogen betragter Israel eksistens som imperialistisk istedet for humanistisk, altså at jøderne har deres eget land, der igen har baggrund af 1000års forfølgelser.

  Men tilbage til dit spørgsmål. Jeg tror, massakren styrker palæstinensernes tro på, at de kan kæmpe mod Israel. Også Hamas fejrer israelernes død under selvmordsangreb og raketter, så de er interesseret i massakrer, da det er deres måde at forhandle på – ihverfald i et utal af tilfælde. Men det bliver der ikke fred af. De vil henvise til at Israels eksistens ikke er fredelig, da det indebar en uafhængighedskrig med 6-700000 arabiske flygtninge ud af Israel men tilsvarnede 6-7-800.000 jødiske flygtninge fra de arabiske lande. Men krig og borgerkrig og flygtninge er aldrig retfærdigt, men historiens gang. Derfor må man se på, hvordan situationen er idag og ikke hvad den brude have været for 64 siden.

  semit

  25. april 2012 at 11:34

 3. hvordan var den politiske vinkel

  freja

  29. september 2016 at 10:04


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: